2015. szeptember 27., vasárnap

Házi Kinder Pingui

   Ki az, aki nem szereti a Kinder Pinguit? Persze aki nem szereti a csokit vagy a habot..:) A minap Eta oldalán láttam egy receptet és egyszerűen csak nekiálltam és csak néztem, ahogy ez a laktató és azt kell hogy mondjam egész jó utánzat elfogy. Igaz, nem egy légies desszert (a csokinak köszönhetően), ezért egy vendégsereg fogadására is kitűnően alkalmas!
Tudom, mindenre ezt mondom: de érdemes elkészíteni:)! És ami jelen esetben igaz: csak piskóta sütés-habverés-csokoládéolvasztásból áll az egész.
Most jön a hideg idő, nagyon jól el lehet készíteni a sütit, hiszen nem kell órákat várni a hűtésre...
A képen a tepsi mérete kb 20*30as, ezért én ajánlom, hogy ha van nagyobb tepsink abba süssük,mert nem lesz olyan vastag! Se a piskóta se a habréteg. Természetesen nekünk így se volt vele problémánk, de úgy jobban néz ki):

Hozzávalók a piskótához:
-6 egész tojás
-6 evőkanál cukor
-6 evőkanál víz
-6 evőkanál finomliszt
-2 evőkanál keserű (cukrozatlan) kakaópor
-1 csomag sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
-5 dl Hulala tejszínhab (ami cukrozva van alapból és keményre könnyen fel lehet verni, mert növényi! Ha nem szeretjük, fél liter sima habtejszínt is használhatunk hozzá, ez esetben vegyünk 2 habfixálót is a zselatin mellé!)
-1 csomag étkezési zselatin, amit 1/2 liter folyadékhoz ajánlanak(Dr. Oetker por zselatin például)
-1 evőkanál méz (íze miatt) -ha sima habtejszínből készítjük, akkor érdemes bele két kanállal tenni+porcukor ízlés szerint!
-Csipet vaníliaaroma vagy egy csomag vaníliás cukor
Hozzávalók a csokoládéhoz:
A két habréteg közé:
-15 dkg étcsokoládé (50%fölötti legyen!)
-10 dkg vaj vagy margarin
-1 evőkanál víz
-2 evőkanál étolaj
A tetején a bevonathoz: ( hogy NE veszítse el a csokoládé teljesen a fényét, nem szabad egyből hűtőbe tenni! Várjunk vele, míg egy kicsit megdermed:))
-15-20 dkg étcsokoládé
-10 dkg vaj
-3 evőkanál étolaj
-1 evőkanál porcukor

Elkészítés:
Piskóta: A szokott módon megsütjük a piskótát. A 6 tojás sárgáját habosra keverjük (fehéredésig) a cukorral, majd hozzáadjuk a 6 kanál vizet és azzal is elkeverjük. A lisztbe beletesszük a sütőport és a kakaóport, jól elkeverjük majd beleszitáljuk a tojásos keverékbe. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd egy pár kanállal (3 kb.) fellazítjuk a másik masszánkat, utána pedig óvatosan összeforgatjuk! A tepsinket kimargarinozzuk+ lisztezzük vagy sütő papírozzuk és tűpróbáig sütjük. 
Vagy két részletben sütjük meg ugyan abban a tepsiben elfelezve-> vagy egyben, akkor viszont majd félbe kell vágni... Kinek mi az egyszerűbb! Ha felezünk, a sütési idő rövidül, 190fokos sütőben kb 10 -15 perc alatt elkészül (tűpróba), a 6 tojásosnak ezen a hőmérsékleten viszont kell kb. 20-35 perc figyelve, hogy kell-e mérsékelni alatta a hőt! Tűpróba.

Töltelék csokoládé: vízfürdő felett megolvasztjuk a csokoládét (lábas, amibe vizet teszünk, rá egy üvegtálat vagy fémtálat- az alja ne érjen a vízbe!) és ebbe beletesszük a csokoládét, vizet, margarint. Kevergessük, ha pedig felolvadt mehet hozzá az olaj is. 
A tetejére a csokoládét szintén így készítjük el, de ha van otthon már kész tortabevonónk, vagy a megszokott bevonóreceptünk, természetesen az is szuper lesz rá/bele!

Hab: A zselatint a hátulján lévő utasítás szerint (egy kis edénybe öntsük a zselatint rá a 4 evőkanál vizet, keverjük el és ha megszívta magát alacsony lángon melegítsük össze) elkészítjük, ha már folyékony, nem szemcsés és nem is forr, akkor levehetjük a gázról, hogy langyosra hűljön.
A hulalát nagyon könnyű felverni -kb 3-5 perc-. Hozzáöntjük a vaníliás cukrot, ha már kezd keményedni pedig hozzácsurgatjuk a mézet. Amint kész, a robotgépet ne kapcsoljuk ki: csurgathatjuk hozzá a nem forró zselatint!
Mivel a hab ilyen gyorsan elkészül, csak akkor álljunk neki, amikor a piskótánk már kihűlt, vagyis tölthető állapotba került. Különben túlszilárdul a hab és az nem lenne jó... 

Összeállítás:
A kimosott tepsibe lefektetünk keresztbe és hosszába is egy-egy csík sütőpapírt. Nyúljon rajta túl, hogy azt megfogva majd könnyedén kiemelhessük a kész sütit a tepsiből és tálcára tehessük!
Ráfektetjük az egyik piskótát, rákenjük a hab felét. A töltelék csokoládét rácsorgatjuk és egy lapos eszközzel elsimítjuk, hogy mindenhová jusson.
Berakjuk a hűtőbe, hogy a csokoládé kicsit rádermedjen (én ezidő alatt készítettem el a tetejére a bevonót).
Kivesszük és rákenjük a maradék habot. Rátesszük a másik piskótát és a tetejére szánt csokoládéval beborítjuk. Szépen elsimítjuk rajta, hogy egyenletes réteget kapjunk!
Hagyjuk, hogy megdermedjen kicsit, majd mehet a hűtőbe! Felvágásnál meleg vízzel öblített kést használjunk, úgy szép lesz.

A gyerekek ezért is rohanni fognak, nem csak az eredeti mini változatért ;)
Irány a konyha!

Tipp: a kb 20*30as tepsiben is finom volt, de abba a tetejére elég a 15 dkg csokoládé, mert a 20dkg túl vastag lett és nehezen lehetett vágni. Ha nagyobb a tepsink, akkor vékonyabb a piskótánk (ami nem baj, sőt - gyorsabban is sül!), ez esetben kell a 20 dkg csokoládé, hogy szépen el lehessen teríteni! Ha vendégségbe szánjuk, csokizás után egyből vágjuk le a széleket és oda is kenjünk a csokiból, és a többi szépen dermed meg amit majd felszolgálunk.

Tipp: Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy nagyjából ketté tudjuk vágni a piskótát, inkább tartson picit tovább és süssük meg két adagban, egyszerűbb, csak tovább tart egy kicsit.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése