2014. július 6., vasárnap

Brownie

  Sok a brownie recept a neten, tudom én... Mégis, régebben sok rosszul sikerült brownie-t sütöttem, hol a kakaópor miatt, hol csak az arányok miatt. Viki barátnőmtől kaptam ezt a receptet és annyira jó, hogy nem maradhat csak a miénknek:)! Viki, ezúton is köszönöm, azóta is sűrün sütöm:P!


Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg margarin vagy vaj +a forma kikenéséhez
- 5 egész tojás
- 20 dkg (kristály)cukor
- 3 púpos evőkanál finomliszt + a formához
- 10 dkg mogyoró/dió/mandula vagy meggy vagy aszalt gyümölcs - elhagyható, vagy helyettesíthető pár dkg csokidarabkával

Elkészítés:
A margarint és a darabokra tördelt csokoládét egy nagy mélytányérban a mikróba összeolvasszuk. Persze lehet tűzön is, de így egyszerűbb. A megolvadt forró vajban könnyű lesz elkeverni a darabos csokoládét! Hagyjuk kicsit hűlni, keverjük bele a tördelt-darabolt magvakat. Ha meggyel vagy aszalt gyümölccsel készítjük azt a végén dobjuk rá.
Az 5 tojást keverjük habosra a cukorral, majd ha kicsit lehűlt a csokis masszánk, jól keverjük össze. Majd mehet hozzá a 3 púpos evőkanál liszt, és készen is vagyunk!

Egy tepsit jól kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a masszánkat, és ha gyümölccsel dolgozunk, most szórjuk rá. 175 fokos előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsül pont annyira, hogy a belseje nem szilárdul meg teljesen! Még 5 percig süthetjük, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki mert úgy nem finom... Nekem max 25 perc alatt eddig mindig elkészült.
A teteje megrepedezik -ez nem baj-! Ha nem vagyunk magunkban biztosak, vágjunk ki egy darabot 20 perc sütés után, és ha túl folyósnak ítélnénk még, rakjuk vissza-így már látni fogjuk hol tart.

Diófagyival vagy jó minőségű vanília fagyival ajánlott tálalni főleg langyosan, de hidegen is a sütőből szemezgetve isteni:D!

Jó étvágyat:)!

Tepsi mérete: nekem a 20-25 perc sütés egy körülbelül 25*35-ös tepsihez remek. Az ennél kisebbnek lehet töb sütés a nagyobbnak viszont biztosan kevesebb kell!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése