2014. április 20., vasárnap

Amerikai palacsinta

  Ezt a receptet Mónika barátnőmtől kaptam, és mindenki nagyon-nagyon imádja! Ennek persze az az oka, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, finom, gyors és ha frissen szeretnénk enni, akkor a hűtőben 2-3 napig eltartható a tészta! Ha előre elkészítjük, akár másnap vagy harmadnap a párunknak-gyerekünknek is kedveskedhetünk vele reggelire, hiszen hamar megsül: palacsintánként kb 2-4 perc!


Hozzávalók:
-3 tojás
-2 evőkanál kristálycukor
-fél tasak vaníliáscukor vagy kivonat (el is hagyható)
-fél tasak sütőpor
-20 dkg finomliszt
-30 dkg tejföl (mindegy milyen)
-1 csipet só
-kevés olaj a sütéshez
1 evőkanál=1 palacsinta

A 3 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral (plusz a vaníliás cukorral, ha adunk hozzá) és a tejföllel. Utána a sütőporos liszttel elkeverjük. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét (ezt a lépést NEM SZABAD kihagyni, különben nem emelkedik fel, hanem inkább "szalonnás" lesz) és óvatosan összeforgatjuk.

Egy palacsintasütőben érdemes kisütni, de bármilyen teflon jó hozzá! Egy csepp olajjal felmelegítjük majd kanalanként beleadagoljuk a tésztát. Nem szabad teljes lángon sütni, mert akkor odaég! Teljes és takarék között szoktam. Oldalanként kb 1-1.5 perc kell neki. Lapáttal könnyen megforgathatjuk. Minden adag sütése előtt elég egy csepp olaj -> de ha egy picit több megy bele, akkor minden második adag sütésénél tegyünk hozzá. 
Lehet olyan nagyot is sütni, mint a filmekben, de így több lesz a végeredmény ;)! És a feltétek közül is lehet válogatni, szóval nálunk ez vált be.

Természetesen frissen a legjobb (legyen szó reggeliről vagy ebéd utáni nasiról), ezér ta hűtőben egy jól záró edényben 2-3 napig is eltartható-> így frissen kisüthetjük amikor itt az alkalom!

És hogy mivel együk? Nutella, juharszirup, lekvárok, tejszínhab, méz.. amire épp kedvünk van! Ezen a képen épp házi rebarbarás eperlekvárral tálaltam:)
Jó átvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése