Régen jelentkeztem új recepttel, de ennek csak annyi az oka, hogy gyűjtögettem! :)
Az új munkahelyemen kiteljesedhetek, ugyanis egészséges élelmiszerek forgalmazásával is foglalkozunk, így a receptjeim nagy többségét most oda írom és posztolom.
Ez a tojáslikőrös finomság glutén - és laktózmentes, és remek kiegészítője egy nehezebb húsvéti lakomának! A recept megjelent az inVital magazin 2017. áprilisi számában is.
Hozzávalók:
- fél bögre tápióka gyöngy
- 1 bögre mandulatej
- 2 dl laktózmentes tojáslikőr (vagy sima, ha nincs allergiás a közelünkben)
- 260 ml kókusztejszín
- 2 evőkanál nádcukor (ízlés szerint)
- díszítésnek müzli/gyümölcs/olajos magvak
Ha gyerekeknek is készítjük, a tojáslikőr helyett az ő adagjukba keverjünk cukrozatlan kakaóport vagy gyümölcskompótot, esetleg lekvárt.
Elkészítés:
Áztassuk a tápiókát fél órára a mandulatejbe, majd öntsük át egy lábasba és adjuk hozzá a tejszínt és 1 dl tojáslikőrt és ízlés szerint cukrot. Lassú tűzön, időnként megkeverve főzzük 15 percig, míg a gyöngyök megpuhulnak és átlátszóvá válnak és a keverékünk sűrűbb lesz. Ekkor adjuk hozzá a maradék tojáslikőrt és további 5 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Adagoljuk szép poharakba, tegyük hűtőbe, majd tálalás előtt díszítsük és már kész is!
Remek desszert egy nehezebb húsvéti ebéd után, ráadásul valami új és eltérő a megszokottól.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése