2017. április 3., hétfő

Tojáslikőrös tápióka puding

Régen jelentkeztem új recepttel, de ennek csak annyi az oka, hogy gyűjtögettem! :) 
Az új munkahelyemen kiteljesedhetek, ugyanis egészséges élelmiszerek forgalmazásával is foglalkozunk, így a receptjeim nagy többségét most oda írom és posztolom. 
Ez a tojáslikőrös finomság glutén - és laktózmentes, és remek kiegészítője egy nehezebb húsvéti lakomának! A recept megjelent az inVital magazin 2017. áprilisi számában is.



Hozzávalók:
- fél bögre tápióka gyöngy
- 1 bögre mandulatej
- 2 dl laktózmentes tojáslikőr (vagy sima, ha nincs allergiás a közelünkben)
- 260 ml kókusztejszín
- 2 evőkanál nádcukor (ízlés szerint)
- díszítésnek müzli/gyümölcs/olajos magvak

Ha gyerekeknek is készítjük, a tojáslikőr helyett az ő adagjukba keverjünk cukrozatlan kakaóport vagy gyümölcskompótot, esetleg lekvárt. 

Elkészítés:
Áztassuk a tápiókát fél órára a mandulatejbe, majd öntsük át egy lábasba és adjuk hozzá a tejszínt és 1 dl tojáslikőrt és ízlés szerint cukrot. Lassú tűzön, időnként megkeverve főzzük 15 percig, míg a gyöngyök megpuhulnak és átlátszóvá válnak és a keverékünk sűrűbb lesz. Ekkor adjuk hozzá a maradék tojáslikőrt és további 5 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. 
Adagoljuk szép poharakba, tegyük hűtőbe, majd tálalás előtt díszítsük és már kész is!

Remek desszert egy nehezebb húsvéti ebéd után, ráadásul valami új és eltérő a megszokottól.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése